Logo Prodempresa

17 MESURES PER A REBAIXAR EL PRÒXIM IRPF 2024 mitjançant deduccions

Qui no vol estalviar en impostos? Les deduccions fiscals són com el sant greal per a molts contribuents, oferint l’oportunitat de reduir la càrrega tributària i conservar més diners en les nostres butxaques.

En un altre article mencionàvem 23 MESURES PER A REBAIXAR EL PRÒXIM IRPF 2023-2024 on no entraven les deduccions perquè mereixien un esment especial. En Prodempresa ho tenim clar, en el complex món dels impostos, les deduccions són com a petits salvavides financers que poden fer una gran diferència en la quantitat que hem de pagar al fisc.

) MEDIDAS PARA REBAJAR EL PRÓXIMO IRPF 2024

Però primer de tot:

Què són les deduccions?

Són un conjunt de beneficis que s’apliquen sobre la base imposable de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), la qual cosa permet reduir la quantitat total d’impostos que una persona ha de pagar a l’Estat. Aquestes deduccions estan dissenyades per a incentivar uns certs comportaments o situacions que el govern considera beneficioses per a la societat o l’economia.

En termes simples, les deduccions fiscals funcionen com a descomptes sobre l’impost a pagar, restant-se directament de la suma que el contribuent hauria d’abonar al fisc. És important tenir en compte que les deduccions no impliquen una devolució directa de diners, sinó que redueixen la quantitat d’impostos que s’han de pagar.

Les deduccions poden aplicar-se a una àmplia gamma de circumstàncies i despeses, com la inversió en habitatge habitual, despeses educatives, donatius a organitzacions benèfiques, despeses mèdiques, entre altres. A més, existeixen deduccions específiques per a uns certs col·lectius, com a famílies nombroses, persones amb discapacitat, o per a situacions com la maternitat.

Cal destacar que les deduccions poden variar d’un any a un altre, ja que depenen de les polítiques fiscals vigents en cada exercici fiscal i de les mesures adoptades pel govern.

Per tant, és important estar al corrent de les deduccions disponibles en cada període impositiu per a poder aprofitar al màxim els beneficis fiscals que ofereixen. Per això davant el dubte recomanem posar-se en contacte amb Prodempresa, amb oficines a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i Reus.

MEDIDAS PARA REBAJAR EL PRÓXIMO IRPF 2024

Avui, explorarem algunes de les deduccions més rellevants relacionades amb el pròxim Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que podrien ajudar-te a rebaixar la teva factura fiscal davant la declaració de la renda.

  1. Deducció per inversió en habitatge habitual.
  2. Deducció per inversió en habitatge habitual en cas de divorci.
  3. Deduccions per obres de millora de l’eficiència energètica d’habitatges.
  4. Deducció per lloguer d’habitatge habitual.
  5. Deducció per maternitat.
  6. Deducció per família nombrosa.
  7. Deducció per ascendent separat legalment, o sense vincle matrimonial, amb dos fills sense dret a percebre anualitats per aliments.
  8. Deducció per donatius.
  9. Deducció per aportacions a partits polítics.
  10. Deducció per inversió en empreses de nova creació.
  11. Deducció per inversió en elements nous de l’immobilitzat material o inversions immobiliàries que s’afectin l’activitat econòmica.
  12. Deducció de despeses per mobilitat geogràfica.
  13. Deducció per guarderies i despeses escolars.
  14. Deducció per l’adquisició de vehicles elèctrics «endollables» i de pila de combustible.
  15. Deducció per la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics 20.
  16. Deducció per residència habitual i efectiva a l’illa de La Palma durant els períodes impositius de 2022 i 2023.
  17. Deducció de les despeses en vestuari per a professionals.

Les deduccions fiscals poden marcar una gran diferència en la teva declaració d’impostos, reduint la quantitat que has de pagar al fisc. No obstant això, és important estar informat sobre les condicions i requisits per a poder beneficiar-te d’elles.

Aprofita aquestes oportunitats per a optimitzar les teves finances i assegurar-te d’obtenir el màxim benefici fiscal possible!

I si necessites ajuda, en Prodempresa estem al teu servei des de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i Reus.