Logo Prodempresa

GUIA 2024 SOBRE LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

Estar ben preparat i actualitzat és clau per als contribuents que s’enfronten a la campanya de la Renda en 2024, és per això que avui repassem les dates essencials, els requisits i les modalitats de presentació.

Amb l’arribada d’abril, sorgeix l’obligació de presentar la declaració de la renda, un procés anual en el qual els contribuents han d’informar l’Agència Tributària sobre els seus ingressos, deduccions i patrimoni o altres circumstàncies econòmiques de l’any anterior, en aquest cas 2023, mitjançant el formulari corresponent. Aquesta declaració s’utilitza per a calcular l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), que és l’impost que grava els ingressos obtinguts per les persones.

L’objectiu principal de la declaració de la renda és determinar si el contribuent ha pagat la quantitat correcta d’impostos durant l’any fiscal, ja que és possible que el contribuent tingui dret a rebre un reemborsament si ha pagat més imposats dels quals li corresponen, o que hagi de pagar una quantitat addicional si ha pagat menys del que és degut.

Perquè no us passi per alt cap factor que pugui afectar la vostra declaració de la renda, podeu revisar nostres 23 mesures per a rebaixar el pròxim IRPF 2023-2024 i les 16 mesures per a rebaixar el pròxim IRPF mitjançant deduccions.

Com fer la declaració de la renda?

El procés de presentació es pot realitzar de diferents maneres, segons la preferència i comoditat de cada contribuent.

declaración de la renta

1. Per internet: Per a això, és imprescindible disposar d’un certificat electrònic o Cl@ve PIN per a identificar-se de manera segura. Aquesta forma de presentació és ràpida i permet modificar dades a l’instant.

2. Per telèfon: És necessari sol·licitar una cita prèvia per a ser atès telefònicament per un agent de l’Agència Tributària, que ofereix assistència personalitzada durant el procés.

3. Presencialment: Igual que amb l’assistència telefònica, s’ha de sol·licitar una cita prèvia per a ser atès en persona en una oficina d’Hisenda, on es poden resoldre dubtes directament amb un agent.

4. Mitjançant un assessor fiscal com Prodempresa: Davant dubtes sobre el procés, sempre és recomanable buscar l’ajuda d’un assessor fiscal, evitant així errors i maximitzant el retorn. Amb l’ajuda de Prodempresa, el procés se simplifica significativament, permetent als contribuents complir amb les seves obligacions fiscals de manera precisa i eficient. Podeu trobar les oficines a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i a Reus.

Quan es presenta la declaració de la renda?

És important complir amb aquest procés dins dels terminis establerts per l’Agència Tributària per a evitar possibles sancions o recàrrecs. És per això que és crucial seguir el calendari fiscal establert cada any. Això permet als contribuents marcar les dates importants en el seu calendari i evitar problemes o sancions.

declaración de la renta

Dates clau per a la Renda 2023/2024:

  • 3 d’abril de 2024: Començament del termini de presentació per internet i telèfon. Des d’aquest dia, els contribuents poden iniciar el procés de presentació de la seva declaració de la renda per internet o telèfon, la forma més ràpida i essencial per a aquells que desitgen agilitzar el procés.
  • 7 de maig de 2024: Inici de l’atenció telefònica per l’Agència Tributària. A partir d’aquesta data, els contribuents poden rebre assistència telefònica directa de l’Agència Tributària, una valuosa ajuda per a resoldre dubtes o problemes específics.
  • 29 de maig de 2024: Començament de l’atenció presencial en les oficines d’Hisenda. Des d’aquest dia, s’habilita l’opció d’obtenir assistència presencial en les oficines d’Hisenda, ideal per als qui prefereixen una interacció cara a cara.
  • 26 de juny de 2024: Últim dia per a sol·licitar cita prèvia per a atenció telefònica o presencial. És important sol·licitar una cita prèvia abans d’aquesta data si es prefereix l’assistència telefònica o presencial per a la presentació de la declaració.
  • 1 de juliol de 2024: Fi del termini per a presentar la declaració per qualsevol via. Aquest és l’últim dia per a presentar la declaració de la renda, essencial per a evitar possibles sancions.

Qui ha de presentar la declaració de la renda 2024?

A Espanya, l’obligació de presentar la declaració de la renda l’any 2024 recau en aquells contribuents que hagin obtingut ingressos per sobre d’uns certs llindars establerts per la llei. Les persones que han de presentar la declaració de la renda són:

  1. Aquelles els ingressos bruts anuals de les quals superin els 22.000 euros, provinents d’un únic pagador o 14.000 euros de diversos pagadors.
  2. Els qui hagin rebut ingressos de dos o més pagadors, sempre que la suma de les quantitats percebudes del segon i restants superi els 1.500 euros anuals.
  3. Persones que hagin obtingut ingressos per lloguers d’immobles, independentment de la quantitat percebuda.
  4. Individus que hagin obtingut guanys per la venda d’accions, immobles o altres béns.
  5. Aquells que rebin pensions de l’estranger.
  6. Els qui formin part del règim de béns de guanys amb el seu cònjuge i un dels dos superi el límit d’ingressos establert.

declaración de la renta

És important tenir en compte que aquests són els criteris generals, i poden existir excepcions o situacions particulars que modifiquin aquests requisits, així com novetats en la declaració de la renda respecte a l’any anterior que hagin de tenir-se en compte.

Per això, en cas de necessitar ajuda per a determinar la teva situació concreta respecte a la declaració de la renda 2024 a Espanya, no dubtis a consultar amb Prodempresa per a obtenir l’assessorament expert que necessites per a complir amb les teves obligacions tributàries de manera adequada i l’ajuda per a entendre les teves obligacions fiscals específiques segons la teva situació individual. Ens trobem de manera presencial a Av. Carrilet, 3 Hospitalet del Llobregat i Av. Bellisens, núm. 42 Reus.